Vă invităm să participaţi la dezbaterile din cadrul secţiunilor simpozionului, convinşi fiind că tematica propusă se regăseşte, şi în acest an, în registrul preocupărilor şi intereselor dumneavoastră de lectură, studiu şi cercetare.
Participarea, la secţiunile simpozionului, se va concretiza prin susţinerea unei comunicări ştiinţifice, originale, rezultat al efortului constant şi meritoriu de promovare a valorilor şi tradiţiilor învăţământului. În perioada desfăşurării evenimentului, 19-20 mai 2012,  se va organiza o expoziţie de carte şcolară şi se va distribui participanţilor volumul de studii Responsabilitate publică în educaţie (cu ISSN), ediţia a IV-a, care va cuprinde toate lucrările trimise si selectate.

Regulamentul Simpozionului internaţional:

1. Lucrările simpozionului internaţional se vor desfăşura în zilele de 19-20 mai 2012.
  2. Comunicările ştiinţice se vor trimite în format electronic pe adresa de e-mail simpozion.cta@gmail.com, în intervalul 16.04 - 06.05. 2012.
  3. Important:  Macheta lucrării poate fi descărcată de la adresa www.simpozion-cta.crizon.ro
  4. Tehnoredactarea lucrărilor, cu diacritice, se va realiza respectând următoarele criterii:
    1. - Tip fişier Document Word 2003 (doc)
      - Tip portret
      - Dimensiune hârtie A4
      - Caracter font Times New Roman
      - Dimensiune font 12
      - Margini: sus 2 cm; jos 2 cm; stânga 2 cm; dreapta 2 cm
      - Paragraf 1 rând.
  5. Conţinutul lucrării 2, 4 sau 6 pagini, inclusiv bibliografia.
  6. La tehnoredactare se va avea în vedere că lucrarea se va tipări alb-negru.
  7. Fiecare participant, care va prezenta o lucrare în cadrul unei secţiuni, va primi o mapă cu documentele evenimentului - o diplomă de participare cu specificarea lucrării prezentate, un certificat de participare şi un exemplar din volumul editat.
  8. Pot participa la lucrările simpozionului şi cadre didactice, persoane fizice care nu prezintă comunicări ştiinţifice, beneficiind de primirea materialelor simpozionului.
  9. Se pot solicita mai multe exemplare ale volumului de studii pentru biblioteci, centre de documentare şi informare a cadrelor didactice, a reprezentanţilor comunităţilor locale etc
  10. Se admite participarea la două secţiuni.
  11. Înscrierile se fac on line începând cu data de 16.04.2012, pe baza formularului de înscriere aflat la adresa www.simpozion-cta.crizon.ro.
  12. Taxa de participare este de 80 lei pentru fiecare participant cu o lucrare şi se plăteşte până în data de 6 mai 2012 – bonus fidelitate 10%  pentru cei care au participat şi anul trecut (cu/fără lucrare). În cazul în care se doreşte participarea la mai multe secţiuni, taxa se va modifica corespunzător. Pentru participanţii fără lucrare taxa este de 50 lei şi se plăteşte până în data de 6 mai 2012. În perioada  7-12 mai se admit doar înscrieri ca participant fără lucrare, contra taxei de 60 lei. Informaţii privind modalitatea de plată a taxei de participare găsiţi pe  www.simpozion-cta.crizon.ro.

Concursul de fotografie Responsabilitate publică în educaţie

1. Începând cu această ediţie, organizatorii propun şi Concursul de fotografie cu tema – Responsabilitate publică în educaţie!  Fotografiile (1-2 fotografii) selectate/admise vor fi publicate pe site-ul simpozionului www.simpozion-cta.crizon.ro.

Regulamentul Concursului de fotografie:

1. Concursul de fotografie se adresează elevilor din clasele liceale, studenţilor, cadrelor didactice, precum şi persoanelor interesate şi pasionate de arta fotografică.
  2. Fotografiile se trimit în format electronic pe adresa de e-mail simpozion.cta@gmail.com, în intervalul 16.04 - 06.05. 2012. Înscrierile se fac pe baza formularului de înscriere, care va fi publicat pe site, începând cu data de 16 aprilie 2012.
  3. Trimiterea fotografiilor va respecta următoarele cerinţe:
  4. format jpg, salvate cu numele autorului şi numărul fotografiei;
  5. rezoluţie corespunzătoare;
  6. separat, într-un document word, se va insera fotografia şi se vor preciza autorul, denumirea fotografiei şi eventuale comentarii.
  7. Fiecare participant, care va prezenta 1-2 fotografii, va primi o mapă cu documentele evenimentului - o diplomă de participare cu specificarea fotografiei prezentate, un certificat de participare şi un CD  cu fotografiile admise în concurs.
  8. Taxa de participare este de 65 lei pentru fiecare participant cu 1-2 fotografii şi se plăteşte până în data de 6 mai 2012. În cazul în care se doreşte participarea cu o lucrare la secţiunile simpozionului şi cu 1-2 fotografii la concursul de fotografie, taxa devine 95 lei.
  9. Pentru elevi şi studenţi, taxa de participare este de 50 lei.
  10. Informaţii privind modalitatea de plată a taxei de participare găsiţi pe  www.simpozion-cta.crizon.ro.
  1. Programul proiectului cuprinde Jurizarea fotografiilor şi comunicarea rezultatelor. Diplomele se vor anunţa în sesiunea de deschidere  a Simpozionului internaţional şi a Concursului de fotografie. Organizatorii vor acorda: Diploma pentru fotografie - Responsabilitate publică în educaţie  2012; Diplome pentru Premiile I, II, III şi Menţiuni şi Diplome de participare.

1. Programul detaliat al concursului şi simpozionului va fi publicat pe site în perioada 6-10 mai 2012.
  2. Persoanele care doresc cazare, vor solicita rezervare (contra cost) în intervalul 30 aprilie–10 mai 2012, la adresa de e-mail:  simpozion.cta@gmail.com, cu specificarea hotel/internat.

Vă rugăm să transmiteţi invitaţia noastră de participare la lucrările simpozionului internaţional Responsabilitate publică în educaţie şi la Concursul de fotografie 2012 persoanelor care doresc să asculte, să comunice şi să înveţe din experienţa celor care ştiu, pot şi  fac  mai mult decât numitorul comun. Detalii pot fi obţinute şi pe www.simpozion-cta.crizon.ro

Locaţie: Liceul Teoretic Ovidius Constanţa, Stradela Basarabi 2, România, tel/fax: 0341 405816;  e-mail: liceulovidius@gmail.com

Prof. univ. dr. Mihaela Florence SINGER, Director, Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei  Bucureşti
Prof. univ. dr. Remus PRICOPIE,  Rector,  Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative Bucureşti